FAQ

FAQ

Συχνές Ερωτήσεις

Συμβουλές για εύκολη μετακόμιση

Η μετακόμιση σε νέο σπίτι συνήθως είναι μια  ευχάριστη στιγμή θα φέρει όμως και μεγάλη αναστάτωση στην καθημερινότητά σου. Εμείς στην Επιπλομεταφορική  είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να κάνεις μια οργανωμένη μετακόμιση και μια όμορφη καινούργια αρχή. Για το λόγο αυτό, θέλουμε να μοιραστούμε μερικά tips για το πακετάρισμα, κάτι που θα σε βοηθήσει  να γίνει όλη η διαδικασία της μετακόμισης εύκολα και χωρίς άγχος.

Το μόνο εύκολο σε μια μετακόμιση είναι να δημιουργηθεί χάος ακόμη και όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να μεταφέρεις.

Βαλέ τις εργασίες σε μια σειρά γραψτα όλα σε ένα χαρτί ή αν μπορείς να χειριστείς υπολογιστή κάντο ηλεκτρονικά, δημιούργησε ένα πρόγραμμα για κάθε μέρα.

Αφού προμηθευτείς τα απαραίτητα υλικά ξεκίνα ανα δωμάτιο.

Μπορείς πάντα βέβαια να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία μας Συσκευασία – Αμπαλάζ και να τα αναλάβουμε όλα εμείς

Μην αφήσεις τα πάντα την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα σε μία μέρα, ξεκίνα όσο το δυνατόν νωρίτερα οργάνωσε τις εργασίες σου έτσι δεν θα τα χάσεις και η διαδικασία δεν θα σου φανεί βουνό.

Ένα δωμάτιο κάθε φορά είναι καλό να παραμείνεις συγκεντρωμένος σε αυτά που έχεις αποφασίσει. Μη διστάσεις να πετάξεις πράγματα που δεν χρησιμοποιείς. Ευκαιρία για να κάνεις ένα καλό ξεσκαρτάρισμα!

Ναι φυσικά και θα χρησιμοποιήσεις τις βαλίτσες σου αλλά όχι μόνο για να μεταφέρεις τα ρούχα σου.

Οι βαλίτσες είναι ένας εύκολος τρόπος για την μεταφορά βαριών αντικειμένων όπως τα βιβλία σου. Με τις ρόδες και τα εύχρηστα χερούλια, δε θα σου φανεί καθόλου δύσκολη η μεταφορά τους. 

Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τις βαλίτσες σου για να μεταφέρεις βαρύτερα αντικείμενα όπως είπαμε ποιο πάνω , προμηθεύσου σακούλες-θήκες αποθήκευσης ρούχων  που κλείνουν αεροστεγώς ή χαρτοντουλάπες και να μεταφέρεις ό,τι ρούχο έχεις με την κρεμάστρα του. Έτσι, το ξεπακετάρισμα στο καινούργιο σπίτι θα είναι παιχνιδάκι. Όσα ρούχα δεν χρειάζονται κρεμάστρα,  μπορείς να τα κάνεις ρολά ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο στην μεταφορά.

Όλα τα υλικά που χρειάζονται σε μια μετακόμιση μπορείς να τα βρεις στην εταιρεία μας Επιπλομεταφορική καθώς επίσης και εξειδικευμένο προσωπικό και μπορούμε να αναλάβουμε εξολοκλήρου την μετακόμιση σου.

Για να ξέρεις τί έχεις σε  η κάθε κούτα, θα ήταν χρήσιμο να γράψεις με ενα μαρκαδόρο πανω της τι περιέχει ή καλύτερα να χρησιμοποιήσεις αυτοκόλλητα που θα αναγράφουν το περιεχόμενο της. Το καλύτερο είναι  να σημειώσεις ότι στο πλάι και όχι στο πάνω μέρος της κούτας. Αυτό θα διευκολύνει κατά πολύ αφού θα σε βοηθήσει να εντοπίζεις γρήγορα το περιεχόμενο κάθε κούτας. Μια εξίσου έξυπνη πρόταση είναι η χρήση κουτιών αποθήκευσης σε διαφορετικά χρώματα. Βάζοντας ένα βέλος στις κούτες έτσι ώστε να ξέρεις από ποια μεριά πρέπει να την ανοίξεις, είναι πολύ σημαντικό για να μεταφερθούν όλα τα αντικείμενα χωρίς ζημιές. Όλη αυτή η προετοιμασία θα εξυπηρετήσει πάρα πολύ και την Επιπλομεταφορική στην μετακόμισή σου.

Τι θα χρειαστώ για την μετακόμιση μου

Πλησιάζουν οι μέρες για τη μετακόμιση και ακόμα δεν έχεις ετοιμαστεί; Θα σε συμβουλεύαμε μην τα αφήσεις όλα για τις τελευταίες μέρες, γιατί δεν θα προλάβεις. Φτιάξε ένα πρόγραμμα για την  μετακόμιση με τις απαραίτητες εργασίες άμεσα.

Αν είναι η πρώτη φορά που μετακομίζεις, τότε σίγουρα έχεις πολλές απορίες.

Πού θα βρω τα υλικά για την σωστή συσκευασία και μεταφορά των επίπλων μου τι κούτες πρέπει να πάρω και απο που, πώς θα μεταφερθεί η οικοσκευή μου, πώς θα πακετάρω τα ρούχων μου. Σέ όλες τις παραπάνω απορίες αλλά και σε πολλές ακόμη έχουμε την απάντηση και δεν είναι άλλη από το να χρησιμοποιήσετε το πλήρες πακέτο των υπηρεσιών μας, επίσης εμείς στην Επιπλομεταφορική έχουμε όλα τα υλικά που χρειάζονται για την μετακόμιση σας 

Μη πελαγώνεις, η Επιπλομεταφορική είναι εδώ για να σε βοηθήσει  και να κάνει την μετακόμιση σου για σένα. Δες παρακάτω τα απαραίτητα, καθώς και μερικά κόλπα μετακόμισης που ίσως δεν είχες σκεφτεί. Το πρώτο βήμα είναι να φτιάξεις τη λίστα σου τουλάχιστον ένα μήνα πριν.

Ετοίμασε μία λίστα με τις  απαραίτητες εργασίες για την μετακόμιση τουλάχιστον ένα μήνα πριν και μην περιμένεις την τελευταία εβδομάδα.

Παρακάτω κάναμε μία λίστα με κάποια από τα υλικά που θα χρειαστείς

 1. Χαρτοκιβώτια-κούτες
 2. Προστατευτική μεμβράνη
 3. Σακούλες και τσάντες μεταφοράς
 4. Βαλίτσες και σακ βουαγιάζ
 5. Αυτοκόλλητες ταινίες
 6. Μαρκαδόρους και αυτοκόλλητες ετικέτες
 7. Βασικά εργαλεία
 8. Μία βαλίτσα με αυτά που θα χρειαστείς τις πρώτες μέρας

 Τα χαρτοκιβώτια είναι απαραίτητα για κάθε μετακόμιση. Δεν χρειάζονται να ειναι μεγάλες κούτες αλλά ούτε και μικρές, οι μεγάλες κούτες μπορεί να χωράνε πολλά πράγματα αλλά όσα περισσότερα πράγματα χωράει μια κούτα τόσο ποιο βαριά γίνεται και φυσικά θα πρέπει να την σηκώσεις για να την μετακινήσεις επιπλέον δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξει, σε αντίθεση οι μικρές μπορεί να μεταφέρονται εύκολα αλλά θα χρειαστεις πολλές και θα γεμίσεις τον χώρο με κούτες, η καλύτερη επιλογή είναι κούτες μεσαίου μεγέθους. 

 • Xαρτοκιβώτια μπορείς να αγοράσεις από καταστήματα με είδη συσκευασίας ή να προμηθευτείς από το κοντινό σου σουπερμάρκετ. Εμείς στην Επιπλομεταφορική εχουμε εξειδικευμένα χαρτοκιβώτια μεταφοράς για να καλύψουμε τις ανάγκες της μετακόμισής σου

Η προστατευτική μεμβράνη συσκευασίας επίπλων και εύθραυστων αντικειμένων χρησιμοποιείται για την προστασία των εύθραυστων αντικείμενων όπως κρύσταλλα, πολυέλαιοι, σερβίτσια, μπορείς να προμηθευτείς ρολά με φυσαλίδες aeroplast συσκευασίας ή foam απο εμάς και να τυλίξεις ξεχωριστά το καθένα πριν τα τοποθετήσεις μέσα στις κούτες.

Τις φυσαλίδες μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και για να τυλίξεις επίσης τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές σου. Η μεμβράνη συσκευασίας επίπλων είναι απαραίτητη σε κάθε μετακόμιση, δεν υπάρχει κάποιο άλλο υλικό με το οποίο θα μπορούσε να αντικατασταθεί.

Ότι αντικείμενα δεν είναι επικίνδυνο να σπάσουν, μπορείς να τα μεταφέρεις με ειδικές ανθεκτικές τσάντες. Παπούτσια, παιχνίδια, καθαριστικά, ακόμα και συσκευασμένα τρόφιμα μπορούν εύκολα να μπουν σε σακούλες, είναι και πιο οικονομικές και εύκολες για τη μετακόμιση.

Πού θα βρεθουν μεγάλες και ανθεκτικές σακούλες μεταφοράς όμως; Μα έχεις ήδη μαζέψει από όσες φορές έχεις ψωνίσει σε μεγάλα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού – παιχνίδια κλπ. 

Επίσης εμείς στην Επιπλομεταφορική έχουμε όλα τα απαραίτητα υλικά και φυσικά αναλαμβάνουμε ολόκληρη την μετακόμισή σου από την συσκευασία των μικροαντικειμένων σου μέχρι την αποσύνδεση και επανατοποθέτηση των επίπλων και φυσικά ολόκληρης της οικοσυσκευής και εσύ δεν έχεις να σκεφτείς τίποτα

Απαραίτητες σε μια μετακόμιση εκτός απο τις βαλίτσες είναι οι τσάντες ταξιδιού. Μπορείς και αυτές να τις χρησιμοποιήσεις για να μεταφέρεις τα ρούχα σου, σεντόνια, πετσέτες, κουβέρτες, τραπεζομάντηλα ακόμη και βιβλία.

Αυτοκόλλητες ταινίες συσκευασίας, θα σου χρειαστούν σίγουρα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορες ποιότητες, για να μην αγοράσεις κάποιες που δεν θα σου κάνουν την δουλεία σου ζήτησε απο εμάς να σου προμηθεύσουμε τις πιο ανθεκτικές και κατάλληλες για να κάνεις την δουλειά σου.

Με τις ταινίες που θα προμηθευτείς απο εμάς οι κούτες σου δε θα ανοίξουν κατά τη διάρκεια της μετακόμισης, απλά μην τις παραγεμίσεις!

Καλό θα είναι στη λίστα για την μετακόμιση να συμπεριλάβετε χοντρούς μαρκαδόρους αλλά και αυτοκόλλητες  ετικέτες. Για να γράψεις στις κούτες σου ξεκάθαρα, ώστε να είναι πιο εύκολο να τακτοποιηθείς στο νέο σου σπίτι.

Για παράδειγμα, οι κούτες με εύθραυστα αντικείμενα να χρησιμοποιήσετε  κόκκινο μαρκαδόρο.

Ανυψωτική Μετακόμιση

Τι είναι η ανυψωτική μετακόμισης;

Η ανυψωτική μετακόμιση γίνετε με ένα μηχάνημα που διαθέτει πλατφόρμα για να ανεβάζει και να κατεβάζει βαριά και ογκώδη αντικείμενα σε μεγάλο ύψος με ασφάλεια και ταχύτητα. 

Σε αυτού του είδους τις μετακομίσεις η Επιπλομεταφορική χρησιμοποιεί ανυψωτικά μηχανήματα ή γερανούς που είναι ενσωματωμένοι σε όχημα για να μπορούν να πηγαίνουν παντού. Ανάλογα με την περιοχή και τον δρόμο που θα γίνει η μετακόμιση χρησιμοποιούμε μικρότερα ή μεγαλύτερα ανυψωτικά μηχανήματα. Όλα τα οχήματα μας  είναι πιστοποιημένα και με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Το κόστος μετακόμισης με ανυψωτικό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως πόσο προσωπικό θα χρειαστεί και για πόσες ώρες, το μέγεθος της οικοσκευής, τις περιοχές που θα γίνει η μεταφορά κτλ.

Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να σας δώσουμε μια εκτίμηση του κόστους μετακόμισης σας 

Σε μια μετακόμισης, πολλές φορές είναι απαραίτητο ένα ανυψωτικό μηχάνημα ή ένας γερανός για πρακτικούς λόγους, αλλά και για λόγους ασφάλειας.

Μία περίπτωση είναι να μην υπάρχει ασανσέρ ή να είναι πολύ μικρό επίσης απαραίτητο είναι όταν οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού είναι μικροί και οι κοινόχρηστες σκάλε στενές συνεπώς δε χωράνε τα έπιπλά σας να περάσουν. Αν ισχύει τα παραπάνω τότε  η χρήση ανυψωτικού είναι μονόδρομος, αφού προσφέρει ευκολία και ασφάλεια στο να ανεβεί και να κατεβεί η οικοσκευή χωρίς προβλήματα, φθορές και ατυχήματα.

Επίσης ενα ανυψωτικό ή ένας γερανός  πραγματοποιεί μεταφορές πολύ πιο γρήγορα και με λιγότερα εργατικά χέρια, άρα έχουμε διπλό οικονομικό όφελος.

Αν έχεις να μεταφέρεις ογκώδη ή βαριά έπιπλα τότε είναι πιθανό να χρειαστείς για την  μετακόμιση σου ανυψωτικό μηχάνημα.

Μερικά αντικείμενα που πιθανώς να χρειαστείς ανυψωτικό είναι:

 • Κουζίνα
 • Ψυγείο
 • Πλυντήριο
 • Τηλεοράσεις
 • Βιβλιοθήκες
 • Καναπέδες
 • Τραπεζαρία
 • Σύνθετο
 • Ντουλάπες
 • Πιάνο
 • Επαγγελματική δουλειά χωρίς φθορές: Το ανυψωτικό μηχάνημα κάνει την περισσότερη σκληρή δουλειά, χωρίς να κινδυνεύουν τα αντικείμενα σου ή το κτίριο από φθορές κατά το ανέβασμα ή το κατέβασμα ή ακόμα και στους στενούς χώρους του σπιτιού.
 • Μετακόμιση με ασφάλεια: Δεν κινδυνεύεις να τραυματιστείς σηκώνοντας βαριά αντικείμενα. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί ξέρουν πώς να χειριστούν βαριά και ογκώδη πράγματα και να τα μεταφέρουν με ασφάλεια στα φορτηγά με το ανυψωτικό, χωρίς να τα χτυπήσουν ή να τους πέσουν.
 • Ταχύτητα και ευκολία: Αντί να πονοκεφαλιάζεις πώς θα περάσει η βιβλιοθήκη και ο καναπές από τον διάδρομο στην εξώπορτα, το ανυψωτικό μπορεί να σου λύσει τα χέρια. Τα πάντα στα μπαλκόνια και από εκεί κάτω μέσα σε λίγα λεπτά.
 • Οικονομία:  Αν υπολογίσεις τα εργατικά χέρια που θα γλυτώσεις και τις εργατοώρες, τότε μάλλον είναι και πιο οικονομικό.

Το κυριο μειονέκτημα στην ανυψωτική μετακόμιση είναι οι στενοί δρόμοι που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή. Βέβαια αυτό μπορούμε να το παρακάμψουμε  με μικρότερα μηχανήματα.

Μια ακόμη δυσκολία είναι αν το ανυψωτικό δεν έχει πρόσβαση στα μπαλκόνια είτε από τον δρόμο, είτε από κάποιο υπαίθριο γκαράζ.

Εδώ η απάντηση είναι απλή δεν χεριάζετε να το πολυσκεφτείτε η Επιπλομεταφορική είναι η εταιρεία σας γιατί διαθέτουμε :

 • Συστάσεις προηγούμενων πελατών
 • Αποδεδειγμένη εμπειρία (ειδικά στις μετακομίσεις με ανυψωτικό)
 • Αξιοπιστία και επαγγελματισμός, συνέπεια
 • Κατάλληλος εξοπλισμός (αν υπάρχει γερανός κ.λπ.)
 • Ασφάλεια με γραπτή εγγύηση
 • Δυνατότητα για συσκευασία αντικειμένων & άλλες υπηρεσίες

Γιατί να επιλέξω την
Επιπλομεταφορική;

Η μετακόμιση, μεταφορά επίπλων είναι μία δουλειά που την γνωρίζουμε σίγουρα πάρα πολύ καλά αφού ειδικευόμαστε στο χώρο από το 1970. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην προφύλαξη των αντικειμένων με ειδικά υλικά κάλυψης και εξασφαλίζουμε για σας πάντα τον οικονομικότερο τρόπο εξυπηρέτησης σας.

Προσδίδουμε προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες μας για εσάς

Φροντίζουμε να σας δίνουμε πάντα τη λύση που χρειάζεστε. Μόνο με ένα τηλεφώνημά σας αναλαμβάνοντας την πλήρη διεκπεραίωση της μετακόμισης, της μεταφοράς και της φύλαξης αντικειμένων από ειδικευμένα συνεργεία.

Ειδικευόμαστε σε όλες τις υπηρεσίες γύρω από τη μεταφορά, ή τη μετακόμιση, Συσκευασία – Μεταφορά – Αποθήκευση – Φύλαξη. Διαβάστε περισσότερα για:

Μεταφορές εκθεμάτων

Όλα τα παραπάνω μπορούμε και σας τα προσφέρουμε εδώ και έξη δεκαετίες, στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Εκμεταλλευτείτε τις ειδικές εκπτωτικές προσφορές που κάνει η επιχείρηση μας κατά διαστήματα.

Σας καλούμε λοιπόν τώρα να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να ζητήσετε μια άμεση, οικονομική προσφορά. Διαπιστώστε, τις φθηνές μας τιμές, αλλά και τον επαγγελματισμό που μας διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Στην Επιπλομεταφορική εδώ και έξη δεκαετίες ειδικευόμαστε στις αποθηκεύσεις εμπορευμάτων και οικοσκευών, διεθνών μεταφορών, ανυψωτικών εργασιών, μετακομίσεων. Επίσης διαθέτουμε τους ποιο σύγχρονους χώρους αποθήκευσης με όλα τα στάνταρ ασφαλείας συνολικού μεγέθους σχεδόν 3.500 τ.μ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 24/7

Θέλεις η μετακόμιση σου να γίνει οργανωμένα;

ή κάλεσε μας σήμερα στο