International Transport let's connect storage warehousing freight forwarders Logistics Expert supply chain solutions Global Shipping transportation Import Logistics Freight Forwarder logistics

Συντομογραφίες, στον τομέα των μεταφορών

International Transport let's connect storage warehousing freight forwarders Logistics Expert supply chain solutions Global Shipping transportation Import Logistics Freight Forwarder logistics

Έννοιες αρκτικόλεξων στον τομέα των διεθνών εμπορευματικών μεταφορών

Συντομογραφίες, που ορίζουν την απρόσκοπτη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

1. EXW (EX-works) : Ο πωλητής διαθέτει τα εμπορεύματα στην τοποθεσία του και ο αγοραστής είναι υπεύθυνος για όλα τα έξοδα και τους κινδύνους μεταφοράς.

2. FOB (Free On Board ελεύθερη επιβίβαση επί του πλοίου): Ο πωλητής παραδίδει τα εμπορεύματα σε ένα συγκεκριμένο λιμάνι και ο αγοραστής είναι υπεύθυνος για την αποστολή από το σημείο αυτό και μετά.

3. CIF (κόστος, ασφάλιση και ναύλος): Ο πωλητής καλύπτει το κόστος, την ασφάλιση και το ναύλο για την παράδοση των εμπορευμάτων σε συγκεκριμένο λιμάνι και ο κίνδυνος μεταφέρεται στον αγοραστή μετά τη φόρτωση των εμπορευμάτων στο πλοίο.

4. DDP (Delivered Duty Paid): Ο πωλητής είναι υπεύθυνος για την παράδοση των εμπορευμάτων στην τοποθεσία του αγοραστή και τη διαχείριση όλων των εξόδων και των εισαγωγικών δασμών.

5. DDU ( Delivered Duty Unpaid ): Πρόκειται για έναν όρο του διεθνούς εμπορίου που σημαίνει ότι ο πωλητής είναι υπεύθυνος για την ασφαλή άφιξη των εμπορευμάτων στον προορισμό.

Ο αγοραστής είναι υπεύθυνος για τους εισαγωγικούς δασμούς.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα και υπάρχουν περισσότεροι Inco terms όροι, που καθορίζουν διαφορετικές ευθύνες και σημεία μεταφοράς στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Ποιον από τους παραπάνω τρόπους θα επιλέγατε για ένα σενάριο, όπου θέλετε ο πωλητής να αναλάβει όλες τις μεταφορές και τα έξοδα μέχρι την παράδοση των εμπορευμάτων στην αποθήκη σας, συμπεριλαμβανομένου του εκτελωνισμού και των εισαγωγικών δασμών;